søndag 29. desember 2013

Lang togdag fra midt i landet til Bretagnekysten.


Dette skulle bli den virkelig store togdagen - 10 timer på reise, 5 forskjellige tog, ingen plassbilletter.  Det siste er jo spennende i seg selv.  Det første toget vårt gikk klokken ti over halv åtte fra Clermont Ferrand og klokken halv seks på ettermiddagen skulle vi være framme i St.Malo om alt gikk som det skulle.  Vi hadde reserveplanen klar med hvilke tog vi skulle ta videre om det skulle bli forsinkelser underveis.


Clermont Ferrand - Nevers



Lokaltog uten reservering, reisetid ca 1 1/2 time.

Dette var et fint og behagelig tog.  For oss ex-canadiere er det jo ekstra kjekt å kjøre Bombardier-tog... Toget var ganske fullt, men heldigvis var det god plass til baggasje, antageligvis fordi det var et lokaltog hvor mange reiser uten å ha med seg så mye.  Vi satt i sofaen og slappet av, terrenget var ganske flatt.  En rolig, grei start på dagen.


Nevers - St.Pierre-des-corpes



Lite lokaltog uten reservering, reisetid ca 1 t og 20 min

Nå har vi lært at det gjelder å komme seg fort ombord på slike tog.  Dette toget var også temmelig fullt, men vi klarte å finne oss en plass med 4 seter hvor det bare satt en fra før.  Kjekt tog med store vinduer og behagelig luft.  Da reisefølge vårt skulle gå av toget samtidig som far i familien var ute og gikk, klarte vi såvidt å forhindre to damer å slenge seg ned på de to plassene.  Heldigvis fikk vi litt hjelp av damen ved siden av oss, for de to hadde ikke så veldig lyst til å forstå et den ene plassen var opptatt, selv om det lå lesestoff og andre ting der som burde vise at her satt det noen.

Togturen var helt grei.  Terrenget var fremdeles temmelig flatt, det var store solsikkeåkre og flere vindmøller som stå helt stille.


St.Pierre-des-Corps - Nantes

Lokaltog uten reservering, reisetid ca 1 t og 35 min

Også her klarte vi å slenge oss ned på noen sitteplasser, selv om vi ikke fikk sitte sammen alle tre.  Men heldigvis fikk vi sitte, og det var godt for dette toget var både stappfullt og varmt og tett.  Takket være hjelpsomme medpassasjerer fikk vi sendt de medbragte baguettene mellom oss slik at vi fikk oss litt mat. Familiens yngste og jeg brukte tiden hovedsaklig til å sove og spille ds, men far i familien satt sammen med en ung mann som var kjent i området og som kunne fortelle mye fra området vi kjørte gjennom langs elva Ra.


Nantes - Rennes



Lokaltog uten reservering, reisetid ca 1t og 20 min

Etter den forrige varme togturen var det deilig å komme ombord i et ganske nytt, fint og luftig tog igjen.  Men vi var trøtte og slitne etter forrige tur, så dette ble bare en transportetappe.  Nå vil vi bare fremover!


Rennes - St.Malo


Lokaltog uten reservasjon, litt under en time.

Stort sett har alle togene vært i rute, men i Rennes måtte vi vente på et TGV-tog fra Paris som hadde passasjerer ombord som skulle være med vårt tog videre.  Dette var det siste toget på den siste "Maraton"-etappen vi skulle ha på turen så vi var glade da vi endelig kom ombord og kunne ta fatt på den snaue times togturen ut til St.Malo.  Det var et fint tog med akkurat passelig med passasjerer ombord, nå kunne vi bare cruise inn mot mål!



Endelig framme i St.Malo!  På med sekkene, fram med kartet:  Klar, ferdig, gå!  Det var et stykke å gå, men vi merker at vi lenger nord og lenger ut mot kysten, så det er på langt nok så varmt som lenger sør.  Det ble litt langt å gå og kanskje tok vi ikke den raskeste veien heller, men vi kom fram og det var utrolig deilig.

St.Malo - dette har vi ventet på i 15 år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar