mandag 30. desember 2013

Back on tracks... Saint Malô - Paris med TGV



Vi har vært på reise i tre uker nå og sekkene er igjen pakket og klare for å reise videre.  Vi har det fint, men begynner nok å kjenne at vi har vært på tur en stund, og selv med en hviledag i St.Malô er vi nødt til å gi hverandre litt rom for å være litt sure, det er en helt nødvendig egenskap på en slik tur.  Ikke alle har like lyst til å slenge sekkene på ryggen og legge avgårde til togstasjonen for å sette seg på¨toget igjen.



Men vi går avgårde og finner en litt kortere vei en den vi tok da vi gikk fra togstasjonen til hotellet. Temperaturen er jo langt behageligere å bevege seg i også.  Det er utrolig hvordan ting går seg til når man først kommer i gang.



Først skal vi ta et lokaltog tilbake fra Rennes, ikke fullt så fint tog som andre veien.  Det er litt skuffende, men det er ikke så lange turen, heldigvis.  Fra Rennes skal vi ut å kjøre TGV-tog for første gang.  Det med TGV er jo et puslespill i seg selv.  Det er ikke bare bare å få bestilt det.  Det er bare et visst antall plasser ledig for InterRail-reisende og man må betale en ekstra avgift.  Den kan variere fra bare litt til temmelig mye og det kan være mye om og men for å få kjøpt disse billettene.  Det er et kapittel for seg selv.  Men, det er stor forskjell i reisetid med og uten TGV - og nå ville vi rett og slett fortest mulig fram.

Selve turen fra Rennes til Paris er ganske kjedelig, temmelig monotont landskap, så tiden brukes til å lese, skrive, småsover og spille ds mens toget raser avgårde i full fart mot Paris.  TGV-togene kan kjøre i over 300 km i timen, men de går saktere når de kjører på de vanlige toglinjene.  Fort går det uansett!

Paris - her kommer vi!


Vel framme i Paris fikk vi god og hyggelig hjelp på Metrostasjonen til å finne riktig metro dit vi skulle.  Og da vi igjen snudde kartet feil vei og ikke helt klarte å finne hotellet, stoppet en ung hyggelig mann og spurte om vi trengte hjelp og han gikk til og med inn i et butikk for å spørre om veien for oss og forklarte velvillig.  Hvor er alle de vanskelige og lite hjelpsomme franskmennene som ikke vil snakke engelsk?  Vi har ennå ikke møtt noen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar