torsdag 13. oktober 2016

Morgentur til Peterskirken


Det var fremdeles mørkt da vi var klare til dagens første økt - Peterskirken.  Det var hardt å velte seg ut av senga klokka ti over seks for så å være ute av huset i god tid før klokka syv og det er oktober, så det var litt småkaldt da vi gikk.  Men det er så verdt det.  Minst like verdt det som i går. For det første er det en utrolig stemning i gatene, for det andre er det stille og det er utrolig vakkert etterhvert som sola kommer opp.  Det er et helt eget lys om morgenen, og ikke minst: Menneskemengden ved St.Peterskirken kan ikke sammenlignes.

I dag

I går

Klokka halv åtte i dag morges var det flere enn oss som var tidlig ute, men det det var ikke mange rundt der, og det tok kanskje 5 minutter i køen for å komme gjennom sikkerhetssjekken og inn i kirka. Himmelen og lyset var dessuten nesten magisk.

På vei til Peterskirken i går.

I går krydde det av mennesker her, både rundt kirken og på veien opp, og de regnet med at det kom til å ta minst to timer i kø for å komme inn. Kø er kjedelig nok, men stemningen blir også helt annerledes når det er så mye mennesker rundt.

På vei til Peterskirken i dag

Ferie i Roma er ingen latmannsferie, det skal være sikkert. Men det er fantastisk fint selv om beina verker og vi står opp tidligere enn vi hadde gjort hjemme...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar