tirsdag 11. oktober 2016

Rusletur i Romas gater


Dag 1 - vi har sovet sånn passelig godt i natt. Leiligheten vår ligger kjempefint til, bare noen minutter fra Spansketrappen. Det er helt topp her, men det er midt i byen og det høres. Regner med at det går seg til etter en natt eller to til. Dagen i dag skulle vi bare bruke til å rusle litt rundt, mer eller mindre på "måfå". Det vil si, vi avtalte å starte med Spansketrappene, og så se hva det ble etter det.

Denne byen er bare så fantastisk, her kryr det av historie, gamle imponerende bygninger, trange gater, masse mennesker, crazy trafikk og en nesten ubeskrivelig atmosfære. På en eller annen måte klarer det å være en viss ro og harmoni oppi alle menneskene og all trafikken. Vi følte et par ganger at det var rett før bilen hadde tatt hælen på en av skoene våre, men vi kom oss helskinnet igjennom.  Det er ikke en gågate selv om det ser ut som en gågate eller en gate hvor det ikke er plass til biler.  Biler er det alltid plass til. Å krysse en gate kan være som tatt ut av en spenningsfilm, men vi tok den litt feige måten og hang oss på noen andre som så ut som at de hadde gått her før.


Se opp for innpåslitne roseselgere, ellers var det ganske avslappende og fint her.  Vi var klarer for morgentrimmen og tok turen opp til toppen og ned igjen.


Vi må nok tilbake til Trevifontenen for å få kastet en mynt i den, baklengs - over venstre skulder, elle var det høyre? Det skal vi nok finne ut av.


Is!! Eller gelato - wow. Det er absolutt en av må-gjøre-tingene her og det er ingen tak på hvor mange ganger heller.  I dag ble det bare en, foreløbig...


Pantheon - dette mektige byggverket som er bygget på en sånn måte at ingen, selv ikke dagens arkitekter skjønner hvordan det klarer å holde seg oppe.  Og holde seg oppe har det gjort - i 1800 hundre år.  1800 hundre år! Vi var ikke inne, det må vi gjøre en tidlig morgen hvor det ikke er 1000 andre som er der. Men wow.


Midt på dagen begynte det å regne, og vi slang oss inn på en uterestaurant med tak over nesten uten å sjekke hva de hadde på menyen. Maten var helt ok den, selv om Carbonaraen ikke var i nærheten av å være så god som min...  (men det skal nok mye til....)  Rett rundt hjørne lå Piazza Navona.


Så etter noen timer, var vi tilbake i gata vår igjen.  Og den i seg selv er ganske spennende og har en flott atmosphere som vi skal utforske mer seinere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar