onsdag 12. oktober 2016

Morgenstund


En av de negative tingene med Roma, mener mange, er alle turistene..., dvs. ikke alle, bare alle andre. I dag morges bestemte noen av oss å gjøre noe med det.  Ikke turistene, de kan vi ikke gjøre så mye med, bortsett fra å ikke reise hit selv - da ville det ha blitt seks færre... Eller vi bestemte oss i går kveld for at i dag skulle vi opp tidlig og være ute før klokka slo syv.  Og sånn ble det. Vi vil selvfølgelig ikke anbefale andre det sammen, for dette skal forbli vår lille hemmelighet: Klokka syv om morgenen er Romas gater så og si tomme. De eneste som var ute var var renovasjonsarbeidere som tømte søppel, og noen biler selvfølgelig. De ble nesten litt skumlere enn vanlig, for det var lett å glemme at vi fremdeles befant oss i en travel storby som nærmet seg tid for å våkne opp.

Spansketrappene delte vi med en annen som muligens hadde hatt samme tanke som oss, pluss en som var på vei til jobb. Det var nydelig!


Trevifontenen delte vi med tre andre, ikke noen hundre sånn som dagen før.  Og det var tid og plass både til å ta bilder og nyte synes av denne fantastiske fontenen som ligger der tre veier møtes (derav navnet) og får vann fra den 2000 år gamle Aqua Verdine akvedukten.  Det er en turistmagnet, men det er det en grunn til, og det fikk vi virkelig tid å se så tidlig på morgene.


Skyggene ligger fremdels tungt over byen og skaper en litt magisk stemning. Sakte, men sikkert blir det mer liv også, men mest av folk som er på og skal på jobb. De forstyrrende turistene glimrer ennå med sitt fravær, i alle fall kun med få unntak. Bilene formere seg fort, så vi hjelper hverandre til å huske på dem. Trafikken i Roma er helt ekstrem.



Vi begynner å bevege oss hjemover igjen og ender på toppen av Spansketrappene. Fremdeles er vi alene der oppe, selv om vi begynner å se litt mer folk.  Klokka er halv ni, vi har vært ute i en og en halv time og er på vei hjem for å spise frokost, helt enige om at dette var en nydelig opplevelse som frister til gjentagelse.  Det kan virkelig anbefales (men ikke si det til noen....)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar