fredag 5. juli 2013

Hjørring

Vi kom til Hjørring i ti-tida om formiddagen, satte baggasjen fra oss på hotellet og gikk ut for å se oss litt omkring.  Hjørring er en liten,men ganske koselig by.


Når vi kom virket byen nesten øde, og veldig folksomt ble det ikke resten av dagen heller.  Vi satte oss på en benk her på Nørregårds plass og kikket litt på kartet.  Veldig fin liten plass med interessante skulpturer.  Dessverre var det litt kaldt ute og vi var ikke kledd for dårlig sommervær, så etterhvert gikk vi nedover gågata for å kikke litt.  Etterhvert endte vi opp på Turistinformasjonen / biblioteket hvor vi fant oss noen brosjyrer og slappet av med kaffe og kake på kafeen der.  

Etterpå gikk vi oppover til den gamle bydelen som ligger rundt Nørrebrogate og var innom byens tre middelalderkirker som alle har spennende historier og fortelle.


Sct. Catarinæ kirke

Sct.Hans kirke

Sct.Olai kirke


Lunsj spiste vi på Blomsterkafeen, en trivelig liten plass med delikate smørbrød, små varmretter etc.  Og da var klokka blitt så mye at vi kunne sjekke inn på hotellet og få noen timers avslapping og hvile.

Hjørring har mye mer å by på, men i dag konsentrerte vi oss mest om de nære ting.  Dessuten gikk jeg rundt med sjøgang i kroppen, så det var begrenset hva som fristet.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar