torsdag 18. juli 2013

Port Bou - Barcelona


Sitter på stasjonen i Port Bou og prøver å organisere oss litt.  Finner fram plassbillettene og Interrail-billettene og skal fylle ut reiseskjemaet slik at alt er klart til vi skal dra.  Toget vårt er på plass, men skal ikke gå riktig ennå.  Heldigvis er det bare en ganske kort togtur igjen, så skal vi ha en lang stopp i Barcelona.


Eller kanskje er det ikke så enkelt.  Vi oppdager at vi har feil dato på plassbillettene!  Og dette er et tog hvor vi ikke får være med uten plassbilletter!  Billettene våre er til dagen etter.  Med bankende hjerte sjekker vi om det samme gjelder hotellet vårt i Barcelona, men det gjorde det heldigvis ikke.  Vi må bare vinke farvel til toget vårt med tungt hjerte og noen oppgitte stønn.

Vi må finne en annen måte å reise på og vi må finne oss litt frokost, for nå kan vi ikke få kjøpt noe ombord på toget antar vi.  Vi ender opp på et lokaltog som går en halvtime senere og bruker en times tid mer enn hurtigtoget som vi skulle ha reist med.  Vi er bare glade for at vi kommer oss videre såpass fort.


Toget er langt og luftig, god plass, men veldig harde seter.  Etter å ha fått opp blodsukkeret litt stiger stemningen og vi nyter utsikten.  Det er en flott togtur, vi får med oss det selv om vi er trøtte og slitne.  Vi kjører langs Middelhavet og forbi hus som klynger seg sammen i og nedenfor åser og fjellsider.  Det er flate strekninger, oliventrær, vinranker, solsikkeåkrer, gjengrodde stier og skog.  I vest skimter vi høyere fjell.  Masse flott natur og fine hus å se på.


Toget humper avsted, stopper på alle små stasjoner.  Ute er det 31 grader, men inne på toget er det svalt og fint selv om vi sitter på solsiden.

Det blir en fin togtur, men vi er trøtte og glade når vi endelig er framme i Barcelona etter nærmere 28 timer på toget og bare avbrutt av de 4 time i Mullhouse Ville før vi gikk på nattoget.

1 kommentar:

  1. Så koselig å lese om turen deres. Opplevd litt av hvert allerede på turene nedover.
    Kos dere masse i La Marina før turen går hjemover

    SvarSlett