tirsdag 16. juli 2013

Hjørring - Frederica - Hamburg, vi er på skinner


Dagen starter med litt kjølig vær, men det er sol og værmeldingene sørover er lovende.  Sekkene blir pakket, togbilletter og pass er på plass i reiseveskene og "håndbaggasjen" er pakket med litt småtteri til å bedrive tiden med underveis.


Etter frokost rusler vi de 5 minuttene det er å gå ned til stasjonen, finner ut at toget vårt går fra spor 1, hvilken vogn vi skal i og hvilke sitteplasser vi har.  Da er det bare å vente, og litt spente er vi vel alle sammen.



Toget er ganske fullt, vi er glade for at vi har bestilt plassbilletter på forhånd slik at vi ikke trenger å flytte oss underveis.  Det er det nok av andre som må...  Vi deler seter med en nordmann som skal til Århus for å seile til Finland.  I går traff vi et par som skulle gå Danmark på langs - mange måter å ha ferie på.

Togturen gjennom Danmark byr ikke på de helt store variasjonene, men det er fint og behagelig og roen senker seg i kroppen.  Lange flate jorder og flere gårdsbruk passeres.  Den gamle sørlendingen i meg våkner til live da vi krysser Limfjorden og ser alle seilbåtene.  Når vi nærmer oss Fredericia er ikke terrenget fullt så flatt lenger, i alle fall ikke etter danske målestokk.

Vi leser, spiller yatzy, handler litt fra trillevognen før den må avbryte turen fordi det er altfor mange som står i midtgangene. Toget vokser underveis, og flere vogner kobles på i Århus, i Frederica blir toget delt igjen, så det er viktig å befinne seg i riktig del av toget om man skal videre.





Vi går av i Fredericia for å lufte oss litt - en planlagt stopp på 2 timer, eller litt under fordi toget er forsinket. Planen var å spise litt, men vi ender opp med en is og så kjøper vi oss litt bakevarer for å ha med på toget.  Det er et stykke å gå fra stasjonen til sentrum, så det er ikke mye vi rekker.  Men det er godt med et lite avbrekk likevel.



Tilbake på stasjonen henter vi sekkene våre ut av oppbevaringsboksen.  Det er vel verdt sine 40 kroner og den store klarer akkurat å romme alle tre sekkene våre.


Vi finner sporet toget går fra og det er enda litt mer forsinkelse på gang.  Tilslutt ender vi opp med at det settes opp et Ekspresstog med to vogner som sendes avgårde til Hamburg.  Kaos, mye mennesker - igjen er vi glade for at vi har plassbilletter.

Litt småkupert terreng, litt flate strekker, noen trær og noen vindmøller farer forbi vinduene mens vi spiser, leser, tegner og ser ut av og til.  I Kolding går mange av, og dermed blir det bedre plass og mer ro ombord.  Vi kan slappe av og nyte turen.  Snart krysser vi grensa til Tyskland og har kommet enda et hakk videre på ferieturen vår. I Flensburg blir det et uplanlagt togbytte pga problemer med toget.  Vi får ikke helt med oss grunnen, men det var noe med farten, eller mangel på sådan.  Vel, grunnen er sikkert god nok.  Vi pakker sammen og gjør oss klare til å bytte tog så fort alle kan slik at de som skal videre med togforbindelser fra Hamburg likevel skal klare det.  Folk er lydige og effektive og alt går greitt.  Vi svinger inn på Hamburg Hbf to minutter et skjema, spenner på oss sekkene og er klare for å lete etter hotellet vårt.


Det har vært en fin dag på toget, og det er en trøtt, men fornøyd liten gjeng som ramler inn på hotellrommet sånn rett før halv åtte på kvelden.  Den første togdagen er over!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar