tirsdag 16. juli 2013

Fra Hamburg til Freiburg


Ny morgen, nye muligheter - solen skinner og det er varmere i lufta.  Vi merker at vi har kommet lenger sørover, selv om det er langt igjen.  Utrolig nok sov vi ganske godt til tross for hotellvindu mot en travel gate med mye lyd.  Hotellet lå i Redlight district.  Kanskje ikke det beste området, men det føltes helt greitt.  Dessuten var det en god pris og det lå godt tilgjengelig ikke så langt å gå fra hovedbanestasjonen, bare 10 minutter.  Det var det viktigste for oss, for denne gangen var Hamburg kun en overnattingsplass.


En liten svikt i rom-sjekke-rutinene gjør at vi glemmer igjen vannflaska til 12 åringen på badet.  Ellers fungerer rutinene ganske bra:  Alt pakkes klart før vi legger oss slik at vi ikke trenger å stå opp for tidlig.  I dag ringer klokka rett før åtte.  Rask dusj, på med klærne, spise frokost, tannpuss, snøre sekkene, være klare slik at vi har god tid ned til stasjonen.  Stress er det siste vi ønsker.


Hamburg er en stor og travel togstasjon, men heldigvis veldig enkel og oversiktlig.  Lett å finne toget vårt.


Så er vi i gang.  Reisefølge denne gangen er en hyggelig mann som skal til Basel på jobb.  Etterhvert kommer det fram at han er buktaler og reiser rundt i Tyskland og noen andre plasser og har forestillinger.  Denne gangen var det en antakeligvis rik dame som hadde engasjert ham i forbindelse med et bursdagsselskap.  Han kom rett fra ferie i Toscana, sykkeltur - og det hadde vært helt fantastisk.  Enda et nytt ferietips å sette på lista...


Norske riksveier gror igjen, sies det.  Og det gjør jammen meg tyske jernbaner også. Det er mye løvskog, men innimellom får vi glimt av jorder og småsteder, og vindmøller som står helt stille.  Stille er toget også, tyske tog er behagelige å kjøre.

Så langt har det vært rolig og ganske tomt på toget, men i Hanover fyller toget opp.  Lurer på om alle får plass til bagasjen.  Når det roer seg og alle har funnet plassene sine skal far og barn og på ekspedisjon for å kjøpe kaffe.  Rundt Kassel-Wilhelmshøe begynner landskapet å bli litt mer variert.  Vi kan skimte åser og små fjelltopper i det fjerne og vi kjører gjennom flere tunneler. Plutselig dukker det opp små klynger av hus rundt en kirke, ser ut som vi passerer en del små landsbyer.

Vi nærmer oss Frankfurt og det er snart tid for et eple.  Tidligere har vi kjøpt kaffe og sjokolade av trillevognmannen.  Det er et bedagelig liv å reise med tog, og vi er alle enige om at det er mye kjekkere å sitte på et tog i 6 timer enn et fly like lenge.


3DS'n kommer fram når vi nærmer oss Baden-Baden.  Det er kjekt å ha med litt tidsfordriv som kan taes fram underveis.  Nå er det ikke så langt igjen av turen heller, i alle fall ikke med dette toget.  Toget er i rute og omtrent på minuttet kjører toget inn på stasjonen i Freiburg.


På med sekkene!  Av toget! Finn ut hvor neste tog går fra!  Heldigvis har vi tre kvarter på oss, så det skal gå fint.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar