torsdag 18. juli 2013

Mulhouse Ville, Alsace Frankrike


Etter en lang reisedag ankommer vi Mulhouse Ville i halvseks-tida lørdag ettermiddag.  Her skal vi ha et stopp på noen timer før vi skal ta nattog videre gjennom Frankrike.  Vi var trøtte og litt slitne og sultne etter en lang togdag uten for mye mat.

Det første vi finner ut når vi kommer inn i stasjonsbygningen er at det ikke er oppbevaringsbokser eller plasser for bagasjen.  Det har vi opplevd i Frankrike tidligere også på en annen tur vi hadde.  Det frister lite å gå rundt å bære på sekkene i nesten fire timer og heldigvis ordner det seg takket være en velvillig og hjelpsom dame som strakk seg lenger enn hun egentlig skulle.


Jeg hadde lest om Mulhouse Ville på nettet før vi dro, men vi lærte vel at vi burde ha lest litt i guideboka i toget før vi kom fram også.  Jeg hadde sett for meg hvor vi skulle spise, men vi var sultne og utålmodige og det var midt i den litt vanskelig mellomtiden hvor lunsj er over og middagen ikke hadde begynt ennå, så den planlagte spennende middagen på uterestaurant midt inne i den fine bebyggelsen som jeg hadde sett på bilder, ble til sandwich på "Subway".  Familiens yngste var forresten svært fornøyd med det, så noe stort problem var det ikke.  Subway var en av hennes favorittplassene fra våre år i utlandet og maten smakte helt ok i Frankrike også.


Etter å ha fått litt mat i kroppen, steg humøret og vi var klare for litt mer utforskning.  Vi havnet midt oppi en bilkortesje med gamle biler og der var det flere artige biler å se på.



Dessuten havnet vi bare sånn helt av oss selv på den fine plassen der jeg hadde sett for oss at vi skulle spise middag.  Nå fikk vi heller beundret stemningen og bygningene og sett på andre som spiste.

Det er ikke så mye man får sett på en liten kveldsstund sånn mellom to tog, og inspirasjonen er vel ikke den helt store heller.  Man går liksom og sjekker klokka og venter på at det er tid for å gå tilbake til stasjonen for å vente på neste tog.  Kanskje skriver jeg mer om Mulhouse Ville og andre byer vi har vært innom senere.  I alle fall kan vi anbefale et stopp i byen for jernbarnen ligger sentralt, bare en liten gåtur inn til sentrum og når vi endelig fant det rett området, var det riktig trivelig.

I god tid før nattoget skulle gå, ruslet vi tilbake på stasjonen, hentet bagasjen vår hos damen, kjøpte noen vannflasker og litt snop og satte og ned og ventet på at toget vårt skulle komme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar