søndag 29. desember 2013

Clermont Ferrand, Frankrike



Clermont Ferrand ligger opp i fjellene sånn omtrent midt i Frankrike.  Byen kom fort på lista over hvor vi kunne tenke oss å reise, men det tok litt tid før vi klarte å finne den rette reisemåten.  Egentlig var det vel her vi lærte oss hvordan vi måtte trikse og mikse med søkemotorene på bahn.dk for å få opp akkurat de rutene vi ville ha.  Vi var nemlig ganske bestemte på at vi ikke ville reise via Paris for å bytte tog der.

Byen ligger på en slette i Massif Central og er først og fremst en industriby.  Rundt byen ligger det flere vulkaner og hadde vi hatt bedre tid, skulle vi absolutt ha besøkt en av disse.  Byen er i dag slått sammen av Clermont og Ferrand og selv om sammenslåingen skjedde allerede i 1630 har de to bydelene fremdeles hvert sitt bysentrum.  Clermont er en av de aller eldste byene i Frankrike og er omtalt allerede i år 52 f.Kr i forbindelse med slaget ved Gergovia mellom gallerne og romerene (leder av Julius Cæsar), så det er en by full av historie.  På 100 tallet regner man med at byen har hatt mellom 15.000 og 30.000 innbyggere, så det må ha vært en av de største byen på den tiden.

I dag har byen i underkant av 150.000



Vel, nok historie.  Jeg må ta det med for å minne meg selv om hvorfor vi ville dra hit.  Hadde vi fått det til på vei sørover slik som planen var, ville vi hatt mer tid her.  Nå ble dette en av de plassene vi kom til utpå kvelden etter en lang og tidvis slitsom tur og vi skulle videre på en enda lengre tur neste morgen.  Vi orka ikke en gang å gå helt inn til sentrum, som var ganske langt fra hotellet vårt.  Vi gikk bare bort til nærmeste åpne spisested, Subway - spiste og gikk tilbake til hotellet hvor vi sovnet og stod opp grytidlig neste morgen for å spise frokost før vi dro videre med et tog som gikk før klokken åtte om morgen.

Vi lærer så lenge vi er på tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar