søndag 6. oktober 2013

La Marina, Costa Blanca


La Marina i Spania er omtrent det samme som Nes eller Bø i Norge.  Det finnes flere plasser som heter det og noen av dem ligger til og med forholdsvis nærme hverandre.  Huset vi leide lå Urbanizacion La Marina omtrent 30 km sør for Alicante.  Landsbyen La Marina, Costa Blanca, ligger nede ved sjøen og har fine sandstrender.  Huset vårt lå i boligområdene på andre vestsiden av hovedveien en 4-5 km unna.



Nå var vi så heldige at vi hadde tilgang på et firmahus, så vi trengte ikke å prøve oss på leiemarkedet.  Området lå stille og rolig til, det var gangavstand til butikker og restauranter, men leiebil var nødvendig dersom man ønsket å komme seg litt rundt.


Huset vårt lå i en stille gate nederst i urbanisasjonen.  3 minutters kjøring fra store dagligvarekjeder som Mercadona, Liedel og Iceland.  I inngangen til Liedel var det slakter og fiskebutikk med godt utvalg, så her var det gode muligheter for matlaging i huset om man ønsket det.  Litt spennende var det å handle mat på et språk man ikke kan, og i og med at dette var litt utenfor de store turistområdene, var det begrenset med engelskkunskap hos betjeningen.



Ville man der i mot ikke lage maten selv, kunne man spasere en 10-15 minutter oppover i boligområdet, der ligger det noen få butikker, inkl. en liten dagligvarebutikk og noen puber og små restauranter.  Går man enda litt lenger opp finner man et nytt lite sentrum med noen butikker og noen flere restauranter. Det tok oss litt tid før vi bestemte oss for å gå opp i disse områdene for å sjekke, men det angret vi på etterpå for her var det noen skikkelig trivelige og gode spiseplasser.


Ikke noe å si på frokosten "hjemme" heller.  Alle frokoster ble inntatt ved bassenget etter morgenbadet.  Og for oss som skulle være en drøy måned på ferie, var det helt ok å ikke bare spise restaurantmat.



Vi prøvde oss på noen utflukter, men midt i juli var det såpass varmt at vi fort fant ut at vi trivdes best ved huset og bassenget eller på stranda på dagtid.  Skal vi gjøre masse utflukter, får det bli en gang vi kan reise nedover på våren eller høsten.  Men det var vakkert rundt huset, så vi koste oss masse her.



Bassenget ble flittig brukt, enten det var til morgenbad, formiddagsbad, ettermiddagsbad eller kveldsbad, til avslapping eller lek enten man var 12 eller 70.  (Dette skrives en regnfull og temmelig sur oktoberkveld, så jeg må innrømme at det kribler litt i magen når jeg ser tilbake på disse bildene fulle av sol og varme.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar