søndag 6. oktober 2013

Guardamar del Segura


10-15 minutters kjøring sørover langs kysten dukker Guardamar del Seguara, bare omtalt som Guardamar. Kommunen har omtrent 17.000 innbyggere, så det er ingen stor by.  Egentlig akkurat passe stor og veldig trivelig.  Byen ligger ved kysten og dermed er det helt greitt å oppholde seg der selv i varmen, i alle fall for noen timer.



Hver onsdag formiddag er det marked i Guardamar og her kan man kjøpe klær, sko, slikkerier, mat, duppedingser, sko og alt annet man trenger og ikke trenger.  Markedet åpner tidlig på formiddagen og stenger i 14.00-tida.  Etter det er det for varmt og folk vil verken jobbe eller shoppe.  Det var absolutt verdt et besøk.  Vi var på markedet fram til rett før det stengte og etter det var det for varmt for oss til å utforske så mye mer, vi måtte heller lete etter noe å spise.  Det siste er ikke like lett i Spania, man trenger  litt tid på seg for å venne seg til at spanjoler ikke spiser når vi nordmenn helst vil spise.  Så det ble noen lettvinte løsninger av og til.


På kvelden dro vi tilbake til Guardamar for å feire svigermors 69-årsdag med nydelig mat på Casablanca, en av restaurantene som ligger helt nede ved strandpromenaden.  Det så ganske enkelt ut med gule plaststoler, men maten var helt utmerket og beliggenheten flott der vi satt og nøt utsikten over en del av den 12 km lange strandlinja.


Fremdeles er vi ute av synk når det gjelder spisetider, så først når vi var bortimot ferdige med å spise begynte andre å strømme til, så det ser temmelig tomt ut rundt oss.  Men vi storkoste oss likevel.


Kveldstemning på stranda.



Maten var nydelig og porsjonene store.  Vi bestilte grillmat og en "liten" is til dessert.  Is med sjokolade og peppermyntelikør vekket minner fra glade ungdomsdager - og det smakte faktisk nesten like godt som jeg husket, i alle fall kombinert med mimrefølelse og stemningsfulle omgivelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar