søndag 25. august 2013

Barcelona - Tarragona

Den opprinnelige planen var at vi skulle bruke formiddagen i Barcelona og så dra til Tarragona på ettermiddagen.  Men ved frokostbordet bestemmer vi oss for å ta en rolig morgen på hotellet og så dra til Barcelona Sants og ta det første toget som gikk videre.  Det er viktig å kunne være litt fleksibel når man er ute og reiser sånn, Barcelona kan vi alltids reise tilbake til en annen gang om vi føler for det.


Det viser seg å bli vanskeligere enn vi trodde...  Vi rusler sakte bortover til La Rambla for å ta metroen til togstasjonen.  Sekkene er tunge og vi har ikke vent oss til varmen ennå.   Den første metronedgangen vi kommer til er stengt, så vi går videre til neste.  Den er minst like stengt og omringet av politi og et variert utvalg av utrykningsbiler. Vi tar hintet og bestemmer oss for å gå til Place de Catalunya hvor vi mener å huske at det også går tog fra om metroen ikke går derfra heller.

Helt riktig, det er en liten togstasjon der, Barcelona - Catalunya.  Det blir mye virring fram og tilbake, opp og ned og spørsmål både her og der før vi endelig finner den rette nedgangen til togstasjonen som vi etterhvert har begynt å lure på om er hemmelig.  Heldigvis ligger det en liten turistinformasjon der som bidrar med litt hjelp. Nede på togstasjonen må vi henvende oss i billettluka for å få et gratis dagskort ved å vise fram Interrail-billettene våre. Uten det kommer vi ikke inn på platformområdet.  Den hjelpsomme mannen i billettluka forteller oss også hvilke tognummer vi kan ta for å komme til Barcelona Sants.


På Sants er det ikke selvforklarende hvor toget vårt går fra.  Vi skal ha et lokaltog til Tarragona, et såkalt "Rodalis" i følge billettøren på Catalunya. Problemet er at vi ikke har klart å finne ut hvor endestasjonen til dette toget er og dermed er det litt vanskeligere å finne toget og kombinert med dårlig tid blir det en ganske stressende opplevelse med noen turer opp og ned trapper og ut og inn av plattformområdet før vi finner noen vi kan spørre.  Vi løper ned trappa i den retningen de peker, i den grad det går an å løpe med tunge sekker, leser febrilsk på platformskiltene før vi hiver oss på det toget som vi tror vi skal ha rett før det begynner å bevege seg.  Heldigvis er det riktig tog og den omtrent timeslange turen til Tarragona er avslappende og behagelig og det var deilig å være et steg videre på turen vår.


Naturen sørover er nydelig der toget beveger seg tidvis temmelig nærme Middelhavet og turen kunne godt vært lenger enn en time.  Godt å være ute av storbyen.  Ingen av oss har vært i dette området før, så dette er spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar