lørdag 3. mai 2014

Vakre Regensburg


En times tid med tog fra Nürnberg ligger vakre Regensburg.  Dette er en av Tysklands eldste byer og fordi den ikke skaffet seg spesielle fiender under andre verdenskrig, slapp den å bli bombet slik som en del andre byer.  Derfor er det en by med mye historie og gamle bygninger.  Dette er kanskje en av de vanskeligste plassene å finne bilder fra.  Det er såååå mange jeg har lyst til å ha med, og det ble muligens litt for mange, men her er de i alle fall.



Vi hadde bestilt en natt på hotell midt inne i den gamle bydelen.  Det var et lite stykke fra jernbanestasjonen, men ikke mer enn vi allerede var vant med å gå.  Denne gangen dro vi heller ikke på tunge sekker for mesteparten av baggasjen stod igjen i Erlangen hos våre venner der.  Hotellet var gammelt og erverdig, hadde gode senger og god frokost og det var temmelig stille til å ligge sånn midt i byen.




I tillegg til bygninger, hadde Regensburg også et godt utvalg i italiensk is!  Noe av det første vi gjorde i byen, var å gå ut å spise is sammen med venner som bor i byen.  Og det ble enda mer is før vi forlot byen neste ettermiddag.



Elven Donau renner gjennom byen og den gamle Steinerne Brücke var litt av en byggekunst da den ble oppført på 1100-tallet.  Det er en buebro med 14 buer.






Det var idyllisk langs elvebredden da vi var her, men tidligere på sommeren var det store oversvømmelser og vannet gikk godt over kanten.



Hadde vi hatt bedre tid, skulle vi tatt oss et dagscruise på elva.  Det hadde sikkert vært en flott måte å se byen på.







Steinerne Brücke med tårnet og saltlageret, sett fra broa.  Kanskje det mest fotograferte motivet i Regensburg.

Tårnet og saltlageret sett fra bysiden.

Rådhuset fra Baroccen. 




Gamle Regensburg ble i 2006 satt på UNESCOS verdensarvliste.  Det er lett å forstå.  Det er virkelig en utrolig fin by.









Historische Würstkuchl - verdens eldste Bratwürst-kro.






Vi anbefaler virkelig å besøke Regensburg.  Skulle gjerne vært der mye lenger enn vi var.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar