torsdag 6. juni 2013

Hvor mye skal man planlegge?


Sist vi reiste på InterRail dro vi med en lett blanding av å la turen bli til underveis og å bestille på forhånd.  Men den gangen var det bare oss to, noen år yngre, ingen barn og utenfor høysesongen.  Vi dro ikke før et godt stykke ut i august.  Denne gangen  må vi dra i skoleferien, vi har 12-åringen med oss og vi må vel innrømme at vi også setter litt høyere standardkrav denne gangen.  Og ikke minst, vi har noen tidsfrister som vi må rekke.

Vi har planlagt masse, lagt opp ruter, bestilt hotell og togbilletter, men har også en del tog uten reserveringer for den første delen av turen.  Så får vi se i ettertid om det var lurt og gjør turen mer avslappende fordi det blir forutsigbart, eller om det blir stress og stramt program med altfor lite rom for improvisjon...  Uansett regner jeg med at det er en nyttig lærdom å ta med seg.

Den siste uka, når vi har vært gjennom alt vi "må" - da har vi ikke bestilt noe ennå, og antageligvis kommer vi ikke til å gjøre det heller.  Da kan det godt hende at vi står på togstasjonen i en eller annen by sør i Tyskland og bare setter oss på et tog som går til en plass hvor det også finnes overnattingstilbud til en ok penge.  Men da regner jeg med at både vi og familiens yngste har fått såpass trening i å reise på denne måten at det kommer til å gå helt bra.  Da er det ingen plasser vi absolutt må, bortsett fra å være tilbake i Hjørring før billetten vår går ut og det får i verste fall bli med et nattog i full fart gjennom Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar