lørdag 25. mai 2013

Turen sørover begynner å nærme seg boksen...


 Snille jenter kommer til himmelen, vi andre kommer så langt vi vil...  Vel, snille eller ikke, nå har vi kommet så langt vi vil - tror vi.

I dag tok vi oss en skål for at vi endelig har fått kontakt med de rette kanaler og billettene er på vei til oss!  Selv om det har vært litt kronglete å finne det vi vil ha, kan vi ikke klage på innsatsen til NSB - der har de vært både hyggelige og hjelpsomme.  Men billetter til tog i Spania, klarte de ikke å finne til oss.  Så der måtte vi ta nettet til hjelp.  Det går fint det, men det blir en del i gebyrer.



Da er det bare å finne fram blyant og papir, dykke inn i pc'n og begynne å lese togtabeller og sjekke mulige ruter sånn at vi kan få bestilt resten av det vi trenger av plassbilletter.  Vi kunne jo ikke gjøre det før vi visste at vi fikk billetter på nattoget som skal ta oss fort gjennom Frankrike og morgentoget som skal sikre at vi er i Alicante i tide til å hente bestemor og bestefar på flyplassen der.



Vi leter bokstavlig talt med lupe for vi har funnet ut at det finnes flere togruter enn de som kommer opp ved første søk - og kanskje ved andre og tredje også.  Da kan det være god hjelp med papirutgaven, selv om skriften kan bli litt vel liten for noen av oss...

Når vi ankommer Hirtshals forhåpentligvis i rute i halv syv tida om morgenen, er det bare å komme oss av båten og gå så fort vi kan til Hirtshalsbanen slik at vi rekker 10-toget fra Hjørring.  Gjør vi det, blir turen vår sørover slik:

Hirtshals - Fredericia
Stopper et par timer for å strekke på beina og spise lunsj.

Frederica - Hamburg
Her må vi finne overnatting så nære jernbanestasjonen vi kan innenfor budsjettet.

Hamburg - Mulhouse Ville (Alsace, Frankrike)
Her måtte vi fram med lupen og lete litt.  Jeg fant et tog som passet perfekt tidsmessig, men en del av linja gikk med TGV (høyhastighetstog), og det vil vi unngå så mye som mulig. Da endte jeg opp med tog som alle gikk via Basel, Sveits og kom fram en god del senere.  Når jeg delte opp ruta og søkte til Basel og deretter Basel - Mulhouse, fikk jeg et tog som så greitt ut.  Men så er det jo det at da må vi gjennom passkontrollen dersom vi reiser via Sveits og hvor fort det går, vet vi ikke.  Vi har stått og bitt negler på togstasjonen i Geneve i passkontrollen for noen år siden mens vi omtrent hørte toget vårt på vei inn på plattformen.  Det gikk bra den gangen, men ikke sikkert det gjør det nå.  Tog til Mulhouse får vi uansett, men da blir det sent igjen og vi har lyst til å ha tid til å se oss om litt og spise litt før vi setter oss på nattoget.

Vel, vi bestemte oss for å gå for TGV-løsningen, men 5 minutter togbyttetid i Karlsrue med barn på slep, kan kanskje bli litt lite.  Jeg tastet inn lenger togbyttetid, og vips fikk jeg et tog som passet bra.  Det blir bytte i Freiburg og ingen TGV-tog.

Mulhouse Ville - Port Bou (rett over grensen til Spania)
Nattog - bestilt.

Port Bou - Barcelona
Vi skulle ikke til Barcelona, men plutselig så falt det bare på plass av seg selv.  Vi har spart en del tid med nattoget, så da blir det i alle fall en liten tur innom Barcelona. Overnatte.

Barcelona - Tarragona
Vi har ikke noe valg.  Skal vi rekke fram til Alicante i tide, må vi til Tarragona for å starte reisen videre neste morgen.

Tarragona - Alicante
Her har vi bestilt billetter og er alt i rute triller vi inn på togstasjonen i Alicante rett før klokken tolv.  Der plukker vi opp leiebilen og det er 10 dager til neste gang vi skal ut på noen lengre togturer.

På tide å øve på litt spansk kanskje?

Da er det bare å begynne å bestille billetter på de togene vi ikke har bestilt på og så må vi lete etter overnatting.  Mye planlegging, men med barn med og tidspress for å være i Alicante på et spesielt tidspunkt, blir det sånn denne gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar